Bosjes van Poot 4,5 klm

Zandvlakte

Vandaag ga ik het rondje beschrijven wat ik eigenlijk elke ochtend doe. Dat is om in te lopen. Er zit van alles in, straten, water, parkjes, een stukje natuur en een winkelstraat waar je op verschillende plekken even heerlijk kan zitten om een koffie of een lunch te nuttigen.

Beschrijving.

Begin op de Laan van Meerdervoort bij de halte van tram 3  (halte Fahrenheitstraat). Je staat met je gezicht naar de verschillende winkels die je daar ziet. Ga daar naar links.

Bij de Valkenboskade ga je naar rechts.

Fiets met leuke bloemetjes aan de Valkenboskade

Volg de kade tot het einde  en ga daar naar rechts. Bij het eerste kruispunt ga je naar links. Bij het stoplicht steek je over en gaat rechtdoor.  Je steekt nog een keer een weg over en ziet in het midden van de weg een grasstrook.

Grasstrook tussen twee straten in

Daar kan je overheen lopen als je dat leuk vindt. In het voorjaar zie je daar allemaal krokussen. Aan het einde van die strook ga je rechtdoor een parkje in.

Na het parkje vervolg je je weg rechtdoor. Dan ben je in de Nachtegaallaan.

Kijk eens naar die koepels op de huizen

Dan steek je de Laan van Poot over en gaat rechtdoor.

En passeert dit bord. Leuk om even te lezen.

Informatie bord Bosjes van Poot

Dan de eerste rechts. Daar begint het park.

 Loop helemaal rechtdoor tot het einde. Daar ga je naar links. Bij een Y-splitsing ga je naar rechts, blijf het hek volgen. Bij een kruispunt van zandpaden ga je naar links. Negeer zijpaden.

Voor honden is het hier een paradijs

Blijf rechtdoor het pad volgen. Er liggen allemaal dennennaalden op het pad.

Dennenbomen in het park

Als je bij een paaltje komt met een rood-witte aanduiding voor een wandeling steek je een groot pad over en gaat rechtdoor een klein slingerpaadje in.

Paaltje

Voor een gevallen boom is een nog kleiner paadje naar rechts. Die vervolg je. Dit pad komt weer uit op het grotere slingerpaadje. Negeer zijpaden. Bij een andere gevallen boom blijf je ook rechtdoor gaan. Dan kom je bij het grote zandpad uit. Bij deze kruising ga je naar rechts en meteen daarna de eerste links (bij bankje). Tweede zijpad links. Blijf die steeds vervolgen, negeer ook hier zijpaden. Op een gegeven moment kom je bij een zandplek.

Zandvlakte

Daar ga je rechtdoor. Aan de rechterkant zie je een groot wit huis. Zijpaden en kruispunten negeren. Ook bij de vijfsprong blijf je rechtdoor gaan. Bij de Y-splitsing ga je naar links. Dan kom je bij een kleine zandplek waar een grote wortel van een  boom ligt. En een Y-splitsing. Hier ga je naar rechts. Je komt benenden op een open plek uit. Steek die over en loop naar een paadje rechts van het midden. Deze komt uit op een hoofdpad waar je naar rechts gaat. Bij de Y-splitsing naar links en daarna bij de T-splitsing naar rechts en dan zie je rechts een groot wit huis. Hier ga je naar links en dan ben je het park weer uit. Daarbij passeer je een mooie houten speeltuin.

Speeltuin van hout

Ga rechtdoor, steek de weg over en blijf links lopen. Hier ligt een prachtige steen van mozaiek in de stoep.

Mozaiek tegel in de stoep

Je steekt weer een weg over, dit stukje hebben we op de heenweg ook gehad en gaat weer door het parkje. Na het parkje rechtdoor over de grasstrook, de weg oversteken en daarna bij de stoplichten rechtdoor. Dan kom je bij de Fahrenheitstraat.

De Fahrenheitstraat is een winkelstraat met steeds meer gezellige koffie- en lunchcafé’s. Een lekker broodje of lunch bij bakker Hubertus is zeker een aanrader.

Aan het einde van het winkel gedeelte van de Fahrenheitstraat, bij de kruising met de Laan van Meerdervoort, ga je naar rechts en dan ben je weer bij de tramhalte waar je begonnen bent.

Kaart wandeling Bosjes van Poot
Ingezoomd op de wandeling Bosjes van Poot

 

2 reacties op “Bosjes van Poot 4,5 klm”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: