Mijn eigen gemaakte duindoornsap

En nu heb ik dan toch echt mijn eigen gemaakte duindoornsap (zie blog voor recept)! Ik had niet zoveel bessen, waardoor er ook niet zoveel sap is. Maar het moest toch eerst uitgeprobeerd worden. 

Toen er nog geen suiker bijzat was het erg zuur. Eigenlijk niet lekker. Maar de suiker maakte het helemaal af.

Ik laat hier wat foto’s van het proces zien.

De bessen die ik heb verzameld.

Pannetje met bessen
Pannetje met duindoornbessen

De bessen worden gewassen door ze in een zeef te leggen en er water overheen te laten stromen. Haal de kleine takjes eruit.

Bessen wassen in een zeef
Bessen wassen in een zeef

Dan de bessen op het vuur. Zacht laten pruttelen tot het moes is. (geen foto)

De moes door een zeef drukken en het sap opvangen.

Met lepel moes doorheendrukken
Met lepel moes er doorheen drukken

En daar is dan het sap. Nu de suiker toevoegen en even goed doorroeren.

Sap
Sap

Een trechter op het flesje zetten en gieten maar.

Sap door trechter
Sap door trechter

Dop goed dichtdraaien en bewaren op een koele plek.

Flesje met sap
Flesje met sap

En dan, genieten maar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading