Thomsonlaan 4 klm

Deze wandeling is wellis waar wat rumoerig door de auto’s die je hoort, maar er zijn toch een paar heel bijzondere plekken te vinden. Heb je bijvoorbeeld wel eens van ‘Sunny Court’ gehoord?

Sunny Court

Vandaag start je in de Fahrenheitstraat bij de Plusmarkt, met je rug naar de Laan van Meerdervoort. Hier kan je even oversteken om een lekker broodje bij bakker Rooderijs te kopen als je dat wilt. Daarna loop je door tot het kruispunt en gaat naar rechts. Daar is het café ’the UPSIDE café’.

Dit leuke café wordt gerund door verstandelijk gehandicapten

Aan je linkerhand iets verderop zie je een ander café, ‘Bagel and Beans’. Laat je  eens verrassen door een door hen uitgekozen thee. Ze hebben daar de meest mooie gecombineerde exotische smaken. En vooral heel veel ‘gezond’.

Bagel & Beans

Vervolg je weg op de Thomsonlaan. En jawel, je passeert een heuse echte ouderwetse herenmode zaak.

Kijk eens wat een mooie pakken hier hangen in deze herenmodezaak

Aan het eind van de straat steek je over bij de stoplichten.  Ga dan meteen naar links en de eerste rechts. Dan zit je in De Galvanislaan. Een op zich niet zo heel bijzondere straat. Zij het niet dat…(lees verder bij ‘Altijd wel het geluid van auto’s‘.

Aan het eind van deze straat ga je naar rechts, de Archimedesstraat in en dan kom je uit  op de Laan van Meerdervoort. Daar ga je naar links.

Suezkade, mooie plek

Je gaat de brug over.

Suezkade met boten in het water

Dan kom je langs mijn favoriete drogist, een soort natuurwinkel voor drogisterijen. Probeer hun gedroogde abrikozen eens, heerlijk zijn die!

Drogisterij ‘Kessler’ met hun heerlijke gedroogde abrikozen

Vervolgens passeer je een kleine inham. Ga daar in.

Een verborgen plekje, Sunny Court

Loop naar dit poortje en ga er onder door:

Sunny Court ingang

En ineens… een oase van rust. Je hoort geen enkele auto meer. Je waant je in een mooi natuurpark ergens ver weg.

Bomen Sunny Court

Ik herinner me dat Miranda van Kralingen, een operazangeres, hier een keer heeft opgetreden tijdens een zwoele zomeravond. Prachtig was dat! Miranda van Kralingen is de zangeres die bij de bruiloft van koning Willem Alexander en Maxima het ontroerende lied ‘Ave Maria’ van Schubert heeft gezongen. Ze schijnt hier in de buurt te wonen.

Mini bibliotheek

In Den Haag vind je veel van deze kleine bibliotheken. Daar kan je gratis een boek uithalen of instoppen.  Dus, als je de tijd  hebt kan je hier even op het bankje gaan zitten en een boek lezen.

Bankje om even een boek op te lezen

We gaan het park weer uit en vervolgen onze weg langs de Laan van Meerdervoort.

Mini bibliotheek Laan van Meerdervoort

Hier nog zo één. Er zijn heel veel verschillende ontwerpen gemaakt. Iedereen in Den Haag mag zo’n kastje maken en aan zijn  muur hangen.     

Je loopt weer verder langs de Laan van Meerdervoort en komt uit op een kruispunt met stoplichten. Daar ga je naar rechts, de Emmakade op.

Zebrapad Laan van Meerdervoort

Je loopt rechtdoor en komt langs een klein podiumhuis waar concerten worden gegeven: ‘Podium emmakade’.

‘Podium Emmakade’ voor een leuk concertje op de zondagmiddag

Bij de stoplichten ga je rechtsaf de Weimarstraat in. Hier zit eetcafé  ‘De Klap’ met een sfeervol buitenterras.

Eetcafé’De Klap’, het buitenterras

En dan kom je langs het misschien wel meest bekende eetcafé van Den Haag, ‘Sint Joris de de Draak’, waar je heerlijke spareribs kunt eten.  Ze hebben een restaurant gedeelte en een café gedeelte. Ze draaien leuke muziek en het barpersoneel is ontzettend aardig. Ook zij hebben in de zomer een prachtig buitenterras waar je nog heerlijk kan nagenieten van de zon met een groot aanbod in bieren en het uitzicht op het Koningsplein. Mocht je toevallig in de buurt zijn als het EK of WK voetbal er is, echt de moeite waard om dat een keer hier mee te maken!

Eén van de  bekendste eetcafé’s van Den Haag ‘St Joris en de draak’

Je kijkt hier uit op het Koningsplein die je nu gaat oversteken. Dit is een fijn plein om even op een bankje te zitten en een krantje te lezen onder de mooie grote bomen.

Koningsplein

Je gaat rechtdoor. Het gekke van deze straat is dat het in principe de hele tijd de Weimarstraat is, maar hij wordt steeds onderbroken door pleinen met een eigen naam. Dus voor het Koningsplein was het de Weimarstraat en na het Koningsplein is het weer de Weimarstraat.

Nou ja. Je gaat een brug over en vervolgt dus weer de Weimarstraat.

Brug Weimarstraat

Dan kom je langs talloze interessante winkels die ik het liefst allemaal zou willen opnoemen, maar dat wordt een beetje teveel dus ik licht er enkelen uit.

Muziekwinkel ‘Oberstadt’, veel accordeons te koop
Accordeon

‘Lolapalooza’ populair café met heerlijke taart en lunchgerechten, maar met een niet zo vriendelijke eigenaresse.

café ‘Lolapalooza’

Bij deze winkel moet ik nog steeds een keertje langs gaan.

Koffie en theewinkel

En dan wordt de Weimarstraat weer onderbroken door een plein, het Regentesseplein.

Regentesseplein

Waar een leuke outdoor winkel zit. Je kan met al je vragen bij hen terecht.

Outdoorwinkel ‘Huna’

En dan absoluut niet te vergeten, mijn meest favoriete vishandel ‘Suezkanaal’. Een Egyptenaar die met zijn kinderen deze winkel runt. Heerlijke verse vis, veel keuze en werkelijk waanzinnig lekkere tapas hapjes. Probeer ook eens hun visgourmet, die is echt heel goed.

Egyptische vishandel ‘Suezkanaal’

Nog even rechtdoor en je bent bij de Valkenboslaan. Een soort rotonde, maar dan ovaal.  Ovonde heet die dus ook. Ik had er nog nooit van gehoord. Je steekt  die over,  gaat naar rechts de Fahrenheitstraat in.

Nog één winkel te noemen waar ik heel vaak kom: de kringloopwinkel. Daar is altijd wel wat leuks te vinden.

‘Schroeder’ kringloopwinkel

Je loopt helemaal rechtdoor tot de stoplichten, die steek je over en dan ben je weer bij de plusmarkt waar de wandeling begonnen is.

Wandeling Thomsonlaan

 

 

2 reacties op “Thomsonlaan 4 klm”

  1. Beste wandelaar,
    de vergissing is klassiek, (en daarmee ook charmant):
    het Suezkanaal gaat door Egypte, de Suezkade gaat door Den Haag
    vriendelijke groet,
    Wim

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: