Brommer in de duinen

Kapotte brommer in de duinen

Een man laat zijn hond uit. Hij ziet mij bij een kapotte brommer staan. Ik ben verbaasd dat er zoiets in de duinen ligt. Niet echt een plek om je afval te lozen lijkt me. Er hangt een oranje briefje van de gemeente aan. Ik kan het niet helemaal lezen. Maar het lijkt erop dat de gemeente deze brommer gaat verwijderen. Ik maak een foto.

“Dat ding leg hier al een hele tijd,” zegt hij.

“Je mag ‘m hebbe.”

“Nee dank je,” zeg ik.

”De handhavers zijn hier geweest,” gaat hij verder. “Een week geleje, maar ze doen niks. We weten niet van wie die is. We hebben hem op Facebook gezet.”

“Weet jij hoe die hier terecht is gekomen,” vraag ik?

“Ik denk dat ze de onderdelen er vanaf hebbe gehaald en ‘m toen hier hebbe gedumpt.”

Hij zoekt op zijn telefoon naar het bericht op Facebook. Om het mij te laten zien. Maar hij kan het zo snel niet vinden. Waarschijnlijk geen goed bereik. Zijn hond wordt ongeduldig en trekt aan de lijn. Het is mooi weer.

“Woon je hier,” vraag ik?

“Ja, Gebore en getoge. Ik kom hier elke dag. Je mag ‘m hebbe dat ding. Neem maar mee.”

De man loopt door.

Ik kijk nog een keer goed naar de oranje kaart. Hij zit los. Ik peuter hem eraf.

Briefje van de gemeente

En lees:

Dit object is aangemerkt als wrak!

Dat lijkt mij duidelijk.

Volgens de afvalstoffenverordening is het verboden om autowrakken of andere voertuigen, die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een kennelijk verwaarloosde  toestand verkeren, te plaatsen of aanwezig te hebben op de weg of op een voor het publiek zichtbare plaats.

Mijn hemel, wat een lange zin. Er komt geen eind aan.

De gemeente Den Haag heeft dit voertuig als wrak aangeduid. Het wrak zal worden verwijderd. De hierbij gemaakte kosten zullen op de eigenaar, houder en/ of gebruiker verhaald worden.

De vraag is wanneer de gemeente dit wrak komt halen. De bewoners wachten hier al weken op. En, wie is de eigenaar? Wie gaat de opruimkosten betalen? Want er staat geen nummerplaat meer op.

Met weesfietsen die als wrak zijn aangemerkt zijn ze heel resoluut. Eigenaar of niet, na een paar dagen wordt de fiets al weggehaald. Soms tot schrik van jezelf. Maar met dit brommertje lijken ze niet zo’n haast te hebben.

Waarom eigenlijk niet?

Ze vinden het teveel werk, volgens de man met de hond. Ze hebben er geen zin in.

De tekst gaat verder:

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met:

In het pad (duinen)

Opmerkelijk. Contact opnemen met ‘In het pad (duinen)’ klinkt mij niet echt als een persoon in de oren.

Brommer heeft geen nummerplaat meer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading