Jacob Catslaan

De Jacob Catslaan is een lange weg die langs de muur loopt van het Catshuis. Het Catshuis is de ambtswoning van de minister-president. In ons geval dus Rutte. Om het Cats huis is een grote tuin. En om die tuin staat een muur. Een geheimzinnige muur, want het Catshuis is niet opengesteld voor publiek, dus ik zal NOOIT weten hoe het er uitziet. Dat maakt mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter. Soms probeer ik gaatjes te vinden waar ik doorheen kan kijken. Maar helaas is deze muur erg goed onderhouden.

Waarom staat er eigenlijk een muur? Waarom kunnen we het Catshuis niet gewoon zien? De paleizen kunnen we toch ook zien? Is er iets wat wij niet mogen weten?

Rutte woont daar niet. Hij gebruikt het slechts als ambtswoning om mensen te ontvangen of als er belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden. 

Naast de muur hebben ze een schelpenpaadje gemaakt waar je beschermt door bomen kan wandelen.

Jacob Catslaan schelpenpad
Schelpenpad op Jacob Catslaan

Ik had dit nog nooit gedaan en het leek mij leuk dat eens te proberen. De Jacob Catslaan is lang, dus dan zou ik mij even kunnen verliezen in het groen. Althans, dat dacht ik. Want wat bleek nou het geval: deze schelpenpaadjes waren niet langer dan honderd meter. Ze liepen omhoog naar een bankje toe en dan weer naar beneden terug naar de weg. Dan was er een tijd niks en dan kwam er weer zo’n schelpenpaadje. De lol was er snel vanaf. 

Bankje schelpenpad Jacob Catslaan
Bankje op het schelpenpad en de muur

Maar toen zag ik een andere mogelijkheid. Achter het schelpenpaadje was een kleiner paadje. Als ik daar nou eens ging lopen. Misschien kon ik dan ook nog een glimp opvangen van het Catshuis? 

Al snel bleek dat er plastic zakjes lagen en ik mij af en toe mij door doornige struiken moest worstelen. Eigenlijk wou ik hier niet zijn. Op het moment dat ik dacht dat het welletjes was en terug wou naar het schelpenpad, stuitte ik op een diepe kuil. Een afgrond openbaarde zich voor mijn neus. Dichtgegroeid met struiken en stekels. Hier kon ik zeker niet verder. Ik moest nu echt van dit pad af. Maar, ik was afgesneden van de weg, want ook daar was het dichtgegroeid met struiken en doornen. 

Wat nu?

Uiteindelijk is het mij met wat trap- en slawerk gelukt eruit te komen. 

En wat zag ik??

Inkijkje hek Catshuis
Inkijkje bij hek in de kuil

In de kuil was een hek met doorkijkje. Ik wrong mij in allerlei bochten om zoveel mogelijk te kunnen zien. Maar helaas, het Catshuis bleef onzichtbaar. Wel zag ik enkele meters van de tuin. Maar doordat ik niet in de kuil kon afzakken had ik geen vrij zicht. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading