Neuzelbeurs

Elke keer als ik de stad uitrijd zie ik om de zoveel tijd een affiche die mijn aandacht trekt. In dit geval was het de ‘Neuzelbeurs’ in Rijswijk. Het woord ‘beurs’ trekt mij niet en ‘neuzel’ al helemaal niet, maar wel het plaatje wat er bij stond: smaakvol gekleurde antieke spulletjes die je alleen maar op brocantes in Frankrijk tegenkomt.

Een affiche van ‘De Neuzelbeurs’ met een mooie foto van brocante spulletjes

Nou, vandaag is het zover. Ik ben op de Neuzelbeurs en ga lekker ‘neuzelen’. En inderdaad, honderden kramen met een overvloed aan spulletjes. Ik kom niks te kort. En om het gezellig te maken heeft elk kraampje  een decoratieve oranje kap met lampjes eronder. Ik vraag mij af of dit nou kitch of smaakvol is.

Veel particulieren verkopen hier hun eigen waar voor echt niet zoveel geld. De ouderwetse potten, pannen en meubels waar ik in geïnteresseerd ben zijn er niet. Maar wel kleren, spelletjes, gereedschap, vazen, schaatsen, boeken, video’s en heel veel andere ditjes en datjes. Wie van snuffelen ‘neuzelen’ houdt komt hier ruimschoots aan zijn trekken. En echt, af en toe zit er zowaar een pareltje tussen.

Even overvalt mij een moedeloos gevoel: mijn god wat een zooi. Maar al snel weet ik mij te herstellen.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.