Vijf verschillende plekken

Er is zoveel te zien in deze tijd van het jaar. In de Vogelwijk bijvoorbeeld ligt dit veld met prachtige gele bloemen.

En wat contrasteren ze mooi met het blauw van de lucht. Af en toe komen er voorbijgangers langs. Maar die kijken vooral naar voren. En niet opzij.

Het liefst zou ik nu tussen de bloemen willen liggen en met ze naar boven kijken.

Dit is Benoordenhout. Als je rustig boodschappen wil doen is dit de plek waar je moet zijn. Naast de Albert Heijn staat een groepje mensen in een cirkel. Ze zijn een afstandsverjaardag aan het vieren. Sommigen hebben een feestelijk mutsje op. Anderen staan weer met een cadeau in hun handen. Iedereen is blij. Dat ze een verjaardag kunnen vieren. En buiten zijn. Ze zingen uit volle borst. 

Hier loopt een vrouw met hoofddoek en draagt een sjaal voor haar mond en neus. Ik bedenk mij ineens dat de volledig gesluierde vrouwen waar je alleen de ogen van ziet, nu de meest veilige gesprekspartners zijn. 

Als ik vanuit mijn tuin omhoog kijk zie ik deze huizen. Ze steken vrolijk de lucht in. En kijken uit over de buurt. Ze hebben het goed samen.

Sommigen straten zijn minder aantrekkelijk dan anderen. Dat kan komen door de huizen.

Als er een hele rij gelijke appartementen als blokkendozen naast elkaar staan, zonder balkon of tuin, is het al snel niet heel gezellig om naar te kijken. Maar wat een verschil als dan ineens de lente komt en de bomen in bloei staan. En een diepblauwe Corona lucht alles nog mooier maakt.

Maretakstraat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading