Zet je licht aan

Zet je licht aan
Zet je licht aan

‘Zet je licht aan!’, staat er op het fietspad. Ik loop langs en kijk er naar. Vreemd. Vreemde plek. Op de stoep ernaast is een fietslamp met een smiley afgebeeld. De letters zijn niet heel duidelijk meer. Maar het plaatje wel.

De vraag is voor wie dit bedoeld is. Ik, als wandelaar heb de tekst gezien. Inderdaad. En gelezen. Maar ik heb hier al vele malen gelopen en zie het nu pas. Het staat voor een deel op de stoep en een deel op het fietspad. Als wandelaar loop je zelden op het fietspad. En de fietser rijdt te snel.

Bij toeval was de ANWB vandaag gratis fietslampen aan het repareren, wat verderop. Zouden die dit dan gedaan hebben? Om fietsers te waarschuwen?

Ik kon mij niet voorstellen dat zij met een spuitbus en malletje dit op de weg hadden gespoten.

Wie zou dat dan wel gedaan hebben? De politie? Maar die werkt alleen met officiële plaatjes. Een boze burger? Maar die tekent geen smiley in de koplamp. Een geëngageerde kunstenaar? Daar is het te onopvallend voor. 

Het vreemde is dat ik deze afbeelding en tekst nergens anders in Den Haag heb gezien. Dat kan betekenen dat ik niet goed heb gekeken, of het betekent dat dit een eenmansactie is.

Overigens kan je deze actie niet in het donker zien.

De vraag is dus wie er belang bij heeft om dit te maken. 

2 reacties op “Zet je licht aan”

  1. Is een actie van de ANWB.
    Als lid zijnde kon je zo’n pakketje aanvragen en bij jou in de buurt 1 of 2 van deze tags op het fietspad spuiten met een mal en spuitkrijt. Deze blijft ongeveer 2 à 3 weken zichtbaar.
    Het kan kloppen dat je het nog niet eerder heb gezien omdat deze actie gisteren van start is gegaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading