Kattencafé

Kattencafé ‘Ditjes en Katjes’

Ik had er nog nooit van gehoord, een kattencafé. ’Ditjes en Katjes’ heten ze. Wat een origineel idee en wat een originele naam. Ze zitten in de Piet Heinstraat, voor wie ze nog niet kent.

Op het raam staat met grote letters: ‘adviesleeftijd 8+ voor het welzijn van de katten’. Dat doen ze omdat kleine kinderen heel impulsief en gillend kunnen reageren op katten en de bedoeling is juist een rustige veilige omgeving te creëeren voor mens en dier. Een café om te onthaasten. 

Adviesleeftijd 8+

Je kan hier met een poes op schoot koffie drinken. Dat is wel een slim idee. Want een kat geeft afleiding en maakt gesprekken makkelijker en losser. Er wordt ook gezegd dat dieren voor ontspanning zorgen. Vooral als je ze aait. Dus het is ook nog eens Zen.

Ze hebben zeven katten uit een asiel gehaald. De katten zijn gekozen op basis van hun karakter en hoe lief ze voor de mensen en elkaar zijn. 

Ik keek in de vensterbank. Helaas was het café vandaag dicht. Maar ik zag wel een kattenknuffel in de vensterbank liggen.

De lunchkaart heeft onder andere:  Sandwich ‘Negen Levens’, ‘Mispoes’, ‘Kattitude’, etcetera.

Ik ga hier zeker een keer koffie drinken met een kat op schoot. Ik wil deze beestjes wel eens ontmoeten want ze zien er erg leuk uit op de foto’s. 

Wat een verschil met de eigenaar van deze kat:

Pas op!! Loslopende kat

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading