Zangfietspad

Kijk eens wat er op dit bord staat:

Zangfietspad

‘Hier mag je officieel (mee) zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst’.

Is dit nou niet uniek? En dat in een componisten buurt. Alhoewel, de buurt heet hier eigenlijk Nieuw Waldeck. Maar de straten hebben allemaal namen van componisten. Het vreemde is dat de straten Debussy, Strauss en Beethoven niet tot de componistenbuurt horen en de straten Wagner, Palestrina en Haendel wel. Dat begrijp ik niet. Nou ja.

Ik liep vandaag dus door de wijk Waldeck en wou een componistenpad volgen: het Strausspad. Het zou een lang pad zijn waarbij de naamgeving steeds een beetje veranderde: 3e Strausspad, 2e Strausspad, 1e Strausspad, om uiteindelijk op het Beethovenpad uit te komen.

Op de kaart was er geen aanduiding van een groenstrook, park of plantsoen te zien. Maar het pad zelf was wel een bruin lijntje, daarom leek het mij leuk dat eens te proberen.

Voordat ik bij het Strausspad aan kwam , liep ik in de Rossinistraat. Het viel mij op dat er mooie huizen en veel groen was. Al meteen kon ik een zijpaadje nemen wat uitkwam op een plantsoen.

Plantsoen

Op Google Maps zag ik hier niks van terug. Dus waarschijnlijk had dit groen ook geen naam.

Toen ik op het 3de Strausspad terecht kwam werd ik getroffen door de mooie vijvers, bomen, knotwilgen en de vogelgeluiden.

Plas
Pad met knotwilgen en andere bomen

Wat een prachtig stuk natuur. Dit leek toch echt een park maar waarom was dat niet op Google Maps te vinden?

Plassen en slootjes met overhangende wilgen. Zwanen die langs vlonders en houten paaltjes in het water zwemmen, grasvelden. 

Vijver met paaltjes

Dit is een buurt wat ik je zeker zou aanraden eens uit te proberen.

Ondertussen zag ik een bewoner een zwaan voeren. Dit leverde een spannend tafereel op. De zwaan kwam in vol ornaat op die man af. Mijn hemel wat zijn die beesten groot. Helaas was ik net te laat met filmen.

Mocht je als componist of zanger melodieën willen uit proberen, dan kan je  al zingend het Zangfietspad volgen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading