Wandelen geeft rust

Pad in de duinen richting tram 12

Vandaag was ik aan het wandelen en ineens bedacht ik mij hoeveel fijner het is om te wandelen dan om te fietsen. Vaak pakken we de fiets om naar onze volgende bestemming te racen. Want we hebben haast en voelen ons opgejaagd. Maar als je wandelt heb je alle tijd om te kijken, stil te staan en je te verbazen over de prachtige verscholen plekjes die er zijn. Zoals dit bijboorbeeld:

Gedicht Remco Campert

Het zijn de kleine dingen die het leven mooi maken.

2 reacties op “Wandelen geeft rust”

  1. Ja ik vind wandelen ook veel fijner dan fietsen. Wist je dat het ook wetenschappelijk bewezen is? Iets met alpha hersengolven. Wandelen geeft hetzelfde effect als bv. luisteren naar muziek. Met als meerwaarde voor mij persoonlijk dat ik bij wandelen lekker buiten ben en beweeg.

    1. Wat interessant Roos! Dat wist ik niet. En ook erg leuk dat je de vergelijking met muziek maakt. Zou het dubbelop zijn als je tijdens het wandelen naar muziek luistert?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Discover more from Wandel door de straten van Den Haag

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading