Vogels en Kou

Zwaan zwemt alleen in het water

Vandaag liep ik door een parkje bij de Segbroeklaan (wandeling 3). Daar zag ik in de ijzige kou wat meeuwen op het ijs scharrelen. En een zwaan die in zijn eentje aan het zwemmen was. Ik was verbaasd dat hij in zijn eentje zwom. Waarom zwommen de andere vogels daar niet?

Ik zag ineens deze schreeuwende kop op het internet:

‘Slapende zwanen vastgevroren in Alblasserwaard’

Mijn god! Zou dat de reden zijn dat die zwaan daar maar bleef zwemmen? Ik besloot verder te lezen:

‘Het duo is waarschijnlijk in slaap gevallen op de steeds kouder wordende sloot. Toen het water bevroor, kwamen de dieren vast te zitten. Dierenliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken. De dieren zullen als ze wakker worden weinig moeite hebben om weer los te komen.’

Oh gelukkig, ze kunnen zich dus wel redden in de kou. Maar de vraag blijft waarom die zwaan in zijn eentje in dat water zwom.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.